Activiteit

Details
Oppidum d'Ensérune
D162E3, 34440 Nissan-lez-Enserune

Details

Oppidum van Ensérune ligt in Nissan-lez-Enserune, op een heuvel met een weids panorama, en is een waar openluchtmuseum dat zijn glorieuze verleden laat raden. Vanaf de 3e eeuw v.C. maakte de stad een ongelofelijke ontwikkeling door: het was toen een handelscentrum, beheerd door Gallische edelmannen. Zij hadden de controle over het gebied, dat toen op de kruising van belangrijke wegen lag, die de Italiaanse en Spaanse wereld verbond via de Middellandse Zee. Om deze ontwikkeling bij te benen, werden allerlei aanpassingen gedaan en bouwwerken gebouwd, waaronder de nodige straten en huizen.

Deze archeologische vindplaats kan bezichtigd worden via een bewegwijzerde route. Zo zijn er een groot aantal opslagplaatsen in de rots gegraven, die toentertijd diende om water op te slaan, of agrarische producten te bewaren. Andere voorwerpen en overblijfselen illustreren de rijkdom van Ensérune, zoals de archeologische opgravingen laten zien. Vazen, wapens maar ook uitrustingen van krijgers worden tegenwoordig tentoongesteld in een indrukwekkend museum. Er zijn tevens verscheidende kruiken, bronzen sieraden, muntstukken: stuk voor stuk bewijzen van de rijkdom die destijds heerste in Ensérune.

Profiteer van de goede ligging van het oppidum voor een adembenemend uitzicht op de opgedroogde vijver van Montady, en de bebouwde akkers die een bijzondere zon vormen.

Informatie

Afstand 26 km
Toegang € 9,00 p.p.
Website www.enserune.fr

Foto Gallerij

Locatie

Powered by: BAP